27 października 2025 r. uczniowie klas drugich uczestniczyli w pełnej atrakcji wycieczce do Radomia. Pierwszym punktem programu była wizyta w Manufakturze Słodyczy „Sama Słodycz”, gdzie dzieci wzięły udział w warsztatach edukacyjnych.
Podczas pokazów Karmelarze zaprezentowali cały proces powstawania ulubionych łakoci – od podgrzewania karmelu, aż po formowanie kolorowych cukierków. Najwięcej radości sprawiło uczniom samodzielne wykonanie własnego lizaka, a także udział w konkursie, w którym nagrodą był oczywiście — kolorowy lizak!
Kolejnym etapem wycieczki były zajęcia w Muzeum Wsi Radomskiej, gdzie uczniowie uczestniczyli w warsztatach „Od ziarenka do bochenka”. Dzieci poznały etapy powstawania chleba oraz samodzielnie przygotowały i upiekły własne bułeczki.
Wycieczka była nie tylko świetną zabawą, ale również wspaniałą lekcją poprzez doświadczenie. Uczniowie wrócili do szkoły pełni wrażeń, z uśmiechem i pachnącymi słodyczami oraz bułeczkami w plecakach.
Przegląd prywatności
Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.
